De Koning Kronikles

Personal Life  & Work  in  Thailand

Now Publishing Our News Letter through Mail ChimpSince a couple of months we have been sending our News Letters to our supporters and to Facebook via Mail Chimp. That is very successful and convenient , as people can read the news letter immediately in the body of their email, without having to click any further.

De Koning's Kroniek                        September 2017


Onlangs mochten we terugkeren van een 'zendingsreis' langs verscheidene kerken in Sydney en Canberra. We verbleven elke week op een nieuw adres en spraken in Kantonese, Mandarijnse, Indonesische, Spaans-talige en Engelstalige kerken. 


We bemoedigden de mensen met verhalen over het werk in Azie en werden op onze beurt zeer bemoedigd door hen.


Markus 10:29-30:  Jezus​ zei: ‘Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of ​kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van mij en het ​evangelie, zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en ​kinderen, ​huizen​ en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven.’

Deze reis werd geheel gesponsord door de C&MA in Australie. 


We hebben veel van Sydney en Canberra kunnen bekijken, qua natuur, cultuur en het koele klimaat. 


Bijgaande foto's getuigen daarvan.

De laatste week mochten we vakantie vieren met onze goede vrienden Paul & Kath (foto rechts).


We hebben heel veel inspiratie opgedaan om weer verder te kunnen in het land van onze roeping.

Verdere Plannen

We gaan ons verbinden met een van de C&MA gemeenten in het noorden van Bangkok. Die hebben aandacht en bemoediging nodig. 

We wachten op de geboorte van ons 6e kleinkind, dochter van Gersom & Verity. Zal vermoedelijk komen rond 1 October.

Verder in November weer een vervolg meeting met de echtparen die dit jaar in Chiang Mai hun Marriage Connect Weekend hadden. 


We hebben inmiddels al weer een aantal cliënten die hulp nodig hebben. 


Daarnaast moeten de lessen voor het komende semester aan het Baptisten Seminarie klaargemaakt worden. 


Dat moet allemaal in het Thai gedoceerd worden, dus best een klus. Dit semester zal gaan over echtparen counseling. 

We vinden het fijn als jullie meeleven  in gebed en/of gave!

Hartelijke Groeten,
Dick & Johanna

Marriage Connect Weekend 

Chiang Mai, 24-26 maart, 2017

Maanden van voorbereiding en gebed gingen vooraf aan dit weekend, omdat we 3 getuigenis-stellen hadden uit 3 verschillende landen. We hadden een stel uit Laos, een uit Australie en tenslotte een stel uit Thailand. Hun getuigenisen werden herschreven en opnieuw bewerkt, zowel in het Engels als in het Thai. Ook het team achter-de-schermen was anders. We hadden minder stellen omdat Marriage Connect een nieuwe ‘dochter’ is van Marriage Encounter. We konden niet steunen op veel ‘oude’ stellen (die ver weg wonen). Sommige helpers kwamen vanuit Udon (615 km) en Laos om te assisteren en om het Chiang Mai team te onderwijzen.


Gedurende het Weekend besloten verscheidene stellen dat ze eruit wilden. Dat was nogal teleurstellend voor ons. Sommigen waren ziek geworden en hadden dus een goede reden. Een stel vertrok op zaterdag maar zeiden dat zij op vrijdagavond al heel veel mee hadden gekregen voor hun situatie. Sommige stellen waren verbaasd en misschien zelfs geschokt over de diepte van de getuigenissen. Een stel noemde het weekend een ‘bootcamp’ voor stellen.


Na het Weekeinde was erg grote blijdschap bij diverse stellen die diepere lagen hadden kunnen aanboren, dankzij de getuigenisen van onze sprekers. Ze hadden leren luisteren zonder veroordeling van de ander. De oorspronkelijke vlam in hun relatie werd opnieuw aangestoken. Wat ze hoorden van ervaren stellen hielp hen om een zielsverbinding te krijgen met zichzelf en hun partner. Er is diep gegraven bij velen. Verscheidene stellen deelden dat hun relatie op springen had gestaan, maar dat ze nu een hernieuwde motivatie hadden gekregen om voor hun relatie te vechten.


22 Stellen volbrachten het complete weekend en waren trots om hun certificaat te ontvangen. Ongeveer 20 stellen en een M.E. weduwe dienden de gasten van achter de schermen. De atmosfeer was als ‘de hemel’, verbonden in een geest van eenheid, dwars door kerk-muren heen. Ieder diende de Here Jezus en de ander in en vanuit Liefde. Glorie aan God!


Bangkok Brief Februari 2017

 

Mooie Momenten

Met onze kids uit Singapore en Thailand hadden we leuk contact tijdens de Kerstdagen. 


In het nieuwe jaar kregen we twee weken langbezoek van ons Thuisfront, namelijk Henk & Gea van Dijk, uit de gemeente in Gouda.


We reisden samen naar ons project in het Noorden en voor een dag naar een bijzonder natuurreservaat, niet ver van Bangkok.  Foto's hiernaast.


We zijn blij dat het thuisfront betrokken blijft en dat we niet tekort komen aan support. God is goed!


Ook onze ontmoeting met Team leden van Chiang Mai was gezegend. In Maart hopen we daar een Marriage Connect Weekend te mogen draaien.

Mooie Mensen

Michael & Aun zijn twee mensen die we al lang kennen. Ze hebben een prachtig hart voor de Heer.


Michael heeft samen met zijn zwager en zus een bedrijf, namelijk koffie cafe's, in verscheidene landen rondom. Daarbij helpen ze kansarme jongeren om aan de slag te komen. Hij en zijn vrouw Aun (spreek uit On) zijn al jaren betrokken bij Marriage Encounter en hebben nu visie voor een programma in Chiang Mai.


Zij hebben een team samengesteld dat ons gaat helpen om het Marriage Connect Weekend te realiseren in Maart.


Gedenk hen, ze zijn kostbaar!

 

Meedoen aan Marriage Encounter!

Je kunt actief meedoen aan een weekend, door jezelf als stel op te geven, of......door zelf mee te geven aan een ander stel, die je misschien niet eens kent.


In Chiang Mai zullen verscheidene stellen worden uitgenodigd voor wie 7000 Baht best veel is (vergelijkbaar met 185 Euro). 


Je kunt een Weekend kado geven aan een minder bedeeld stel, door hier te klikken met vermelding van de bestemming, namelijk Marriage Encounter Thailand.  DANK JE WEL namens een stel!!!!!

Mid Year Retreat

Samen met onze collega's uit Amerika, Filippijnen en  Thailand mochten we een korte tijd van bezinning hebben in een mooi resort. 


Het thema was Jesus Only en daar hebben we bij stil gestaan voor ons werk en dagelijkse praktijk. 


Er werden elementen uit de natuur gebruikt om het thema uit te beelden. 

Mooie vruchten...'Jullie hebben ons geleerd wat Liefde is', zei de vader van deze mooie bruid in zijn dankwoord aan ons. 


'Niemand is perfect, we maken allemaal fouten. Je moet elkaar dagelijks vergeven en elkaar leren accepteren zoals je bent', zo vervolgde de moeder haar toespraak aan bruid en bruidegom. Mooie vruchten van het werk in Marriage Encounter en Counseling.


De schone Thaise bruid en haar Maleise man hadden een welvarend trouwfeest aan zee, waarbij wij werden uitgenodigd. De ouders hadden jaren geleden hulp bij ons gezocht en zijn ook naar een weekend geweest voor koppels.


Inmiddels is het gezin gezond en zijn de dochters op de goede weg en steeds gelukkiger.Meer nog...


Verlof, oftewel de periode waarin we opnieuw Fondsen mogen werven voor ons werk, komt er weer aan. 


We hopen in april- mei een aantal weken in Nederland te zijn. Mocht je ons willen uitnodigen op kring, of thuis, of in de gemeente, voel je dan vrij om even te reageren via deze website   (klik hier) .Bangkok Brief December 2016

Bijzondere ontmoeting

Het jaar is bijna om, en toch maken we nog mooie dingen mee. We kregen bemoedigingsbezoek van Jan & Coby Sybrandi uit Gouda, die ons ook nog een paar daagjes meenamen naar een prachtig natuurreservaat in het Zuiden van Thailand. We hebben genoten van natuur, regen en mooie gesprekken.


Bijgaand enkele foto's van die bijzondere dagen.

Real Men Pursuing Purity


Onlangs hadden we weer een mannen bijeenkomst van de RMPP beweging. Er waren ruim 20 mannen. Dick sprak er over vergeving - en met name over Vergeving van Jezelf.


Aan het einde was er gebed voor ieder afzonderlijk in kleine groepjes.

We hopen en bidden dat deze bediening mag groeien, ook naar nationale mannen, die het net zo nodig hebben om zuiver te leven.

Workshop VertrouwenOnlangs mochten we in Chiang Mai een workshop geven van een paar uren over vertrouwen. Het was in een bedrijf, onder ongeveer 40+ managers. 


We deden diverse oefeningen, waaronder 'blinden-geleider' spelen. Daarnaast lieten we hen samen discussieren over wat vertrouwen bouwt en wat het afbreekt. De deelnemers waren behoorlijk enthousiast in het meewerken.


Een andere workshop deed Dick samen met Joy, onze Thaise hulpverlener. Dat was over het verbeteren van onderlinge communicatie.

'Marriage Connection' in Chiang Mai
Het lijkt nu echt serieus te worden met Chiang Mai. Ze willen graag een weekend in Maart 2017. We gaan ervoor. We hopen daar dan ook weer 40 stellen te kunnen onderhouden over het verbeteren van je relatie. Tijdens zo'n weekend wordt het reddende evangelie ook helemaal uitgewerkt, maar in bedekte termen. Het weekend is open voor iedereen.


Wij mochten een paar nachtjes verblijven in  het Mercure Hotel, om het uit te testen voor het Marriage Connection weekend. De mensen die in Chiang Mai gaan helpen zij al helemaal enthousiast.


Dat wordt plannen en aanpassen van schema's en verhalen van onze presenterende stellen.

Ook onze vrienden uit Australie komen terug voor deze gelegenheid.

Van Harte een Gezegende Kerst
We wensen jullie allen een zeer gezegende Kerstviering toe en dat jullie verfrist het Nieuwe Jaar tegemoet mogen treden.

Bedankt aan allen die voor ons bidden of geven. We zijn blij dat God in alles weer heeft voorzien in het afgelopen jaar.

We zijn gezond en dankbaar!

Lieve groeten,

Dick & Johanna

Bangkok Brief November 2016

Verdrietig Nieuws

Op 13 october is de koning van ons land, Zijne Koninklijke Hoogheid Bhumibol Adulyadej heengegaan. Het land is in rouw gewikkeld. Dat gaat nog een poos duren. Er zijn ook zorgen over de toekomst, maar daar kunnen we niet over uitwijden.

Bid voor dit land.

Trouw moet blijken


Gisteren hadden we vrienden over voor de 2 maandelijkse Marriage Builder Groep. Sompong & Thongthip waren ook van de partij. Hij is pastor, zij is omroepster voor een christelijk radio station. Samen hebben ze al heel wat gestreden, maar nu zijn ze inmiddels 37 jaar bij elkaar. Dat hebben we natuurlijk even gevierd, met echte Hollandse Appelkruimeltaart.


Op Facebook ontdekten we tot onze verrassing een ander stel (Hia & Taan) die inmiddels zijn getrouwd, na jarenlang samenwonen. Zij kwamen naar het Weekend in Augustus. Er moest nog heel wat gewerkt worden aan hun relatie, om dingen recht te krijgen. Maar inmiddels zijn ze in de echt verbonden. Een kroontje op ons werk.

De Honden familie


Vandaag en morgen worden ze opgehaald en zullen we weer geconfronteerd worden met het 'lege nest' syndroom. Enkele van de hondjes gaan naar een zendings gezin, de anderen worden verkocht aan liefhebbers van Chihuahua's. We hebben veel plezier gehad in het helpen grootbrengen, ze zij nu 7 weken oud. Dus blijft Mimi weer alleen over.

Chiang Mai lijkt te gaan lukken!

Vorige week was pannenkoeken eten geblazen met Michael en On en hun kinderen. Om daarna spijkers met koppen slaan om het Huwelijks Weekend in Maart volgend jaar in de startblokken te krijgen. Zij zijn enthousiast en wij ook. Nu vragen we om een zegen over de plannen.
Chiang Mai is een grote stad in het noorden en heeft ook veel nood op het gebied van relaties.

Gedrags Therapie


Johanna gaat zeer binnenkort beginnen met lesgeven in Counseling  aan het Baptisten Seminarie. Dick is bezig met het vertalen van de Powerpoints en het lesmateriaal, waarna Joy het nog eens nakijkt op taalfouten. Johanna gaat eerst doceren over CBT, oftewel Conditionele Gedragstherapie.

Verjaardags Verrassingen


Johanna's 60ste verjaardag verliep niet geheel rustig. Want plotseling stonden er twee van haar zussen op de stoep, als verrassing. En de dag daarop nog eens twee van onze dochters.
De vrouwen hebben een midweekje doorgebracht op een eiland, allemaal verrassingen voor Johanna. Geweldig en memorabel.
En toen kwamen ook Gersom & Verity langs vanuit Singapore. Het feest kon niet op.

Gezegend!


Gezegend, dat zijn we! We mogen genieten van een goede gezondheid en van werk op het gebied waar onze gaven liggen.

Binnenkort doet Dick een lezing voor Real Men Pursuing Purity, (een soort 4e Musketiers in Thailand), die hij samen met collega Chris heeft opgericht.

Dank jullie voor jullie steun en gebeden!

Dick & Johanna

Bangkok Brief September - October 2016

Waar blijft de tijd?Inmiddels is het alweer bijna october, wanneer Johanna een gedenkwaardige dag hoopt te vieren (11 october wordt  ze 3 score, oftewel 3 keer twintig!!). Voordat we het weten zijn we al weer aangeland in 2017. 

 

Help, hulp!!


Samen blijven we bezig met hulpverlening. We steunen individuen en koppels met gesprekken. Onlangs mochten we de huwelijkse voorbereiding voor een internationaal stel afronden. Was leuk om te doen. Zij zijn gelovig en eerlijk! Pracht mensen.  Hij mag mijn hoge hoed lenen wanneer ze trouwen!


We verleenden ook hulp aan een stel waarvan de vrouw uit dit land afkomstig is en de man uit het buitenland. Samen hebben ze een zaak in het buitenland, maar de problemen zijn vele. Beiden hebben enorme rugzakken met oud zeer en relaties die mislukt zijn. Beiden hebben een probleem met boosheid en het gebruik van slechte taal naar elkaar toe.  We hopen dat het beetje liefde en sturing dat we hebben gegeven mag bewerken dat ze zichzelf willen gaan aanpakken.We helpen een jonge Thaise vrouw met haar ernstige eetproblemen. Veel verdriet en zware depressie. Doctoren hebben al heel wat aan haar gesleuteld en gediagnostiseerd. Daardoor is ze al flink beschadigd. Veel wijsheid is nodig voor de juiste benadering.

Leuk vooruitzicht!

We kijken nu al uit naar bezoek in december en januari, wanneer mensen uit onze achterban langs willen komen voor bemoediging. We zullen hen dingen van Thailand laten zien.


Inmiddels zijn ze al bezig met akties om jam te maken en appels te verkopen voor hun reis hierheen. Erg leuk!


We hebben er zin in.

In gesprek....

Met vrienden in Chiang Mai zijn we in gesprek of we toch niet een huwelijksweekend aldaar kunnen laten plaatsvinden in 2017, al is er wat weinig hulp ter plaatse. Iedereeen is zo druk…… en ondertussen kwijnen relaties.

 

Met onze dochter Athalie en haar man Laiyoung zijn we ook in gesprek over de toekomst van NCS, hoe we de hulpverlening verder kunnen uitbouwen in de toekomst.  Laiyoung is de direkteur van ons “ NCS bedrijf ” en wil dit in de toekomst ontwikkelen als een bedrijf dat zichzelf kan bedruipen. Mooi plan.


Hij heeft nu een voltijdse baan bij een internationale school, waar hij zeer effectief werkt als counselor. Athalie heeft een baan als Voice Artiest.

Lessen voorbereiden....


Johanna mag in october gaan lesgeven op het Baptisten Seminarium alhier. Het worden lessen over CBT, oftewel cognitieve gedrags therapie. Veel materiaal verzamelen, Powerpoints maken en helpen met vertalen in het Thai.

Dagelijks Nieuws uit Thailand


Voor diegene die geinteresseerd zijn in dagelijks nieuws uit ons land is er een Nederlandse website met altijd verse berichten over het land van de glimlach. Klik op de link.


We maken de link ook beschikbaar in ons Menu bovenaan.


https://www.thailandblog.nl/


 

Alliance Worls Fellowship Congres


Zeer binnenkort (11-15 October) komt de hele broederschap van de Alliance beweging bij elkaar in Bangkok. Wij zullen enkele sessies bezoeken!


Wij als leiders van Thailand hebben onder anderen een samenspraak met Zuid Amerikaanse collega’s over het sturen van m’s naar Thailand.


We hopen ook Boudewijn, de Nederlandse CAMA direkteur te ontmoeten. Arie Verduijn (foto)zal afzwaaien als president van de AWF beweging.

Lieve Groeten,                       Dick & Johanna